Actuele richtlijnen

Wijzigingen per 21 februari 2022 (update 17 februari 2022)

In de persconferentie van afgelopen dinsdag werden versoepelingen aangekondigd. Een moment waar we allemaal heel erg naar uitgekeken hebben. Dit betekent helaas niet dat corona niet meer onder ons is. We voelen de effecten op dit moment nog steeds onder de leerlingen, maar ook onder ons team. We willen daarom ook doordachte stappen zetten, zodat we de versoepelingen op een veilige manier kunnen doorzetten. Dit betekent voor onze school het volgende: 

 • Het is niet meer nodig om 1,5 meter afstand te houden. Basismaatregelen zoals regelmatig handen wassen en voldoende ventileren gelden wel.
 • Mondkapjes zijn niet meer nodig in de school. 
 • Het dringende advies voor leerlingen (voor groep 6 t/m 8) en onderwijspersoneel om twee keer per week een zelftest te doen blijft.
Basisregels
Basisregels

Quarantaineregels versoepeld (update 25 januari 2022)

Leerlingen in het basisonderwijs hoeven niet meer in quarantaine als zij in contact zijn geweest met een besmet persoon en zij geen klachten hebben. Dat heeft het kabinet dinsdag bekendgemaakt in de persconferentie. Klassen gaan dus niet meer in quarantaine als er drie of meer besmettingen in de klas zijn. 

Leerlingen blijven alleen thuis als zij positief getest zijn op het coronavirus, ziek zijn of klachten hebben die kunnen wijzen op het coronavirus. 

Leerlingen die in contact zijn geweest met iemand die besmet is met het coronavirus hoeven niet in quarantaine, tenzij zij klachten hebben die kunnen wijzen op het coronavirus.  

Bij drie of meer besmettingen in de klas, hoeft de gehele klas niet meer in quarantaine. Alleen de leerlingen die besmet zijn met het coronavirus blijven thuis.  

Externen/ouders/verzorgers in de school (update 25 februari 2022)

Met de nieuwe versoepelingen is het nog steeds zo dat de gezondheidscheck strikt moet worden toegepast wanneer ouders/verzorgers de school binnen treden. U zult begrijpen dat dat lastig wordt als veel ouders dagelijks weer mee naar binnen gaan. Toch willen we ook op school wat aanpassingen doorvoeren. We zetten ze hier even op een rij:

 • Ouders zijn weer welkom op de speelplaats en in de school om dringende zaken door te geven aan de leerkracht. Probeer dit zoveel mogelijk na schooltijd te doen. Dan hebben we meer tijd voor u. Als uw kind later gebracht of eerder opgehaald wordt, mag u hiervoor weer naar binnenlopen.
 • Alle kinderen komen nog steeds zelf de speelplaats op en lopen na schooltijd ook zelf naar de ouders die op de ventweg (Middelbeers) en bij de poort (Oostelbeers) wachten.
  We maken hier een uitzondering voor kinderen die nieuw starten bij ons op school. Zij mogen alleen de eerste week nog door de ouders op de speelplaats en eventueel mee naar binnen gebracht worden.
 • Als de bel gaat, verzamelen alle groepen op de voor hun bekende plek en lopen dan samen met de leerkracht naar binnen.
 • Ouderhulp mag weer ingezet worden. Mocht er hulp nodig zijn, dan wordt u hiervoor via de groepsouder benaderd.
 • De verjaardagen worden in alle groepen alleen met de kinderen van de klas gevierd.
 • De kijkochtenden in de groepen 1-2 worden weer opgepakt. U wordt hierover door de leerkracht geïnformeerd. 

Brengen en halen (update 25 februari 2022)

We organiseren het halen en brengen van de kinderen hetzelfde, zoals we dat al gewend waren:

 • Kinderen komen ’s ochtends zelfstandig het schoolplein op. 
 • De ouder(s)/verzorger(s) blijven buiten de poort. We vragen u om mondkapjes te dragen en afstand te houden van andere ouder(s)/verzorger(s) wanneer u de kinderen komt halen/brengen. 
 • We gaan ervan uit dat kinderen door één ouder/verzorger gebracht en gehaald worden en waar mogelijk de oudere kinderen zelfstandig naar school komen.  
 • ‘s Ochtends verzamelen de kinderen zich op het schoolplein op een vaste plek. Van daaruit gaat elke groep via de eigen ingang naar het groepslokaal. (Daardoor gaan de kinderen ’s middags ook weer naar buiten richting fiets en/of ouders). 

Welke veiligheidsmaatregelen neemt de school?

De school zorgt voor een veilige omgeving voor leerlingen en personeel. Hievoor zijn er in alle ruimtes desinfectiemiddel en handgel aanwezig. 

In de school zijn er looproutes uitgezet. Elk cohort heeft zijn eigen looproute door het gebouw. Zo zorgen we ervoor dat de leerlingen elkaar zo min mogelijk tegenkomen. 

Hoe zit het met de ventilatie op school?

Het klimaatbeheersingsprogramma op de Beerze is niet optimaal, hierdoor is het dringende advies aan de leerkrachten om steeds een raam open te zetten en waar kan de deuren. Leerkrachten ventileren de lokalen na schooltijd en in de pauzes EXTRA door de ramen open te zetten.

Sinds een paar weken staat in elke groep een CO2 meter. Deze meter geeft een signaal waneer er geventileerd moet worden. 

Terug naar de homepagina